Site icon NewsIT

Μικροί μαθητές ξεναγούνται στον Εθνικό Κήπο

25.05.2012 | 11:28
Μικροί μαθητές ξεναγούνται στον Εθνικό Κήπο

Πόλο έλξης για δεκάδες μαθητές, αποτέλεσε την Πέμπτη 24 Μαίου ο Εθνικός Κήπος, όπου ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την «Ευρωπαική Ημέρα Πάρκων», παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ,του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αγγελου Αντωνόπουλου και της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Παναγιώτας Ψαράκη.

Εκατόν ενενήντα μαθητές, από τις εννέα το πρωί έως τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, πραγματοποίησαν δράσεις στο χώρο ενός σημαντικού πνεύμονα ζωής στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί όαση για κατοίκους και επισκέπτες.

Ξεκινώντας λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεναγήθηκαν στο χώρο, από το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κήπου.

 
Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν:
  • Αφήγηση παραμυθιού στο χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη με τη συνοδεία κλασσικής μουσικής.
  • Φύτευση παρτεριού ,έξω από την παιδική βιβλιοθήκη από μαθητές.
  • Ζωγραφικός διαγωνισμός για μαθητές ,με θέμα «Ζωγραφίζοντας τον Εθνικό Κήπο μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο χώρο της κεντρικής λίμνης.
  • Μουσικό δρώμενο με κλασική μουσική, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.
  • Βράβευση των τριών καλύτερων ζωγραφιών από κριτική επιτροπή.
 
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας του Εθνικού Κήπου, όπως επίσης και στην ανάδειξη της ιστορικότητας του Κήπου της πόλης των Αθηνών.
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version