Site icon NewsIT

Μικροί παράδεισοι στην καρδιά της πόλης

03.08.2010 | 20:32
Μικροί παράδεισοι στην καρδιά της πόλης

Πάρτε ανάσες δροσιάς και ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινή τρέλα της Πρωτεύουσας, με μια βόλτα στις οάσεις της.

Κήποι Προεδρικού Μεγάρου (Πρόσβαση από τη Λεωφόρο Β. Γεωργίου Β΄ 2): Το τελευταίο διάστημα άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, που μπορεί πλέον να μπει ελεύθερα κάθε Κυριακή 10.00 με 14.00 και να απολαύσει την ομορφιά των θρυλικών κήπων. Να έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα.

Εθνικός Κήπος (Πρόσβαση από Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1): 158 στρέμματα με δέντρα, παγκάκια αλλά και την κλασική λιμνούλα που λίγο πολύ όλοι έχουμε θαυμάσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, κάνουν τον επισκέπτη να ξεχνά για λίγο ότι βρίσκεται στην καρδιά της πολύβουης πρωτεύουσας.

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον (Πρόσβαση από Σπ. Μουστακλή 23): Εκτός από τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται συχνά εκεί, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μπορεί να προσφέρει όμορφες εικόνες στους επισκέπτες από τις 06.00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Προσφέρεται για μεγάλους περιπάτους στα 1.000 στρέμματά του, ανάμεσα σε αμέτρητα δέντρα, φυτά αλλά και 170 είδη πουλιών που έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Πεδίον του Άρεως (Πρόσβαση με τον ηλεκτρικό Στάση Βικτώρια): Απλώνεται από τη Λ. Αλεξάνδρας μέχρι την Ευελπίδων. Μετά τις εργασίες ανάπλασης το 230 στρεμμάτων πάρκο απέκτησε 25% περισσότερο πράσινο ενώ η θερμοκρασία του έπεσε κατά έναν με δύο βαθμούς. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Πρωτεύουσας και αξίζει σίγουρα να κάνετε μια βόλτα…

Φιλοπάππου (Πρόσβαση από Διονυσίου Αρεοπαγίτου-Αμφικτύονος- Απ. Παύλου, Θησείο):
Προσφέρεται για Κυριακάτικες βόλτες από τις 08.00 έως τις 20.00. Με θέα την Ακρόπολη μπορείτε να απολαύσετε χαλαρούς περιπάτους και να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά.

Αττικό Άλσος (Πρόσβαση από Οδό Καρπενησιώτη, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου):
Πάρτε μαζί το παιδί σας και αφήστε το να παίξει στην ολοκαίνουρια παιδική χαρά ή διαβάστε το βιβλίο σας σε ένα απ’ τα παγκάκια με θέα την Αθήνα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε πικ νικ κάτω από τα ξύλινα κιόσκια. Ανοιχτά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα σημεία που προσφέρονται για χαλαρωτικές βόλτες στην πόλη. Σίγουρα κάποιος μικρός παράδεισος κρύβεται κοντά και στη δική σας γειτονιά. Μη διστάσετε να τον ανακαλύψετε αφού θα σας φτιάξει πολύ τη διάθεση…

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version