Τρίτη, 6 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ο πληθυσμός των ρινόκερων παρουσιάζει σημαντική μείωση…

Ο πληθυσμός των ρινόκερων παρουσιάζει σημαντική μείωση…

 Πέφτουν θύματα της λαθροθηρίας, αφού τα κέρατα τους, χρησιμοποιούνται στην κινέζικη ιατρική…

Μια άλλη απειλή στην Μαλαισία, είναι η καταστροφή των εδαφών τους, λόγω της αποψίλωσης των δασών για τη δημιουργία φυτειών φοινικέλαιου.
Μόνο ένας αρσενικός ρινόκερος, διασώθηκε τα τελευταία χρόνια και αναμενόταν ότι θα ζευγάρωνε με ένα θηλυκό που ζούσε σε αιχμαλωσία, αλλά τελικά δεν έγινε εφικτό.

Μέλη οικολογικών οργανώσεων της Μαλαισίας εκφράζουν τις ελπίδες τους,  για την επιβίωση του ρινόκερου της Σουμάτρας, καθώς επαγγελματικός φακός κατέγραψε ένα θηλυκό στο νησί Βόρνεο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι έγκυος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα στήθηκε σε δάσος στην πολιτεία Σαμπάχ του Βόρνεο και αποθανάτισε τον ρινόκερο.

Ο Raymond Alfred μέλος της WWF Μαλαισίας, δήλωσε ότι το φωτογραφικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, δείχνει ένα θηλυκό ρινόκερο που εκτιμάται ότι είναι έγκυος.

Άλλες 50 κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ώστε να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία για το θηλυκό ρινόκερο, που φαίνεται να είναι 20 ετών.

Oργανώσεις της περιοχής και τοπικοί φορείς κάνουν τα πάντα , ώστε το είδος να μην εξαφανιστεί. Ηδη ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά.  

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε