Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Οι μαθητές της Αθήνας φυτεύουν δέντρα

Το 112ο Δημοτικό Σχολείο Πατησίων διαθέτει πλέον περισσότερο πράσινο. Οι μαθητές του σχεδίασαν και υλοποίησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με φύτευση δέντρων και θάμνων. Το παράδειγμα τους αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία της πρωτεύουσας.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα  «Πράσινη Στέγη» έχει πολλαπλά οφέλη. Αναβαθμίζει αισθητικά τους σχολικούς χώρους και μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν το περιβάλλον. Κάθε σχολείο που επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του 112ου Δημοτικού, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο Φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Αγγελος Αντωνόπουλος, που παραβρέθηκε κατά την διάρκεια της δεντροφύτευσης του δημοτικού σχολείου των Πατησίων, παρουσία του Διευθυντή του Σχολείου Ανδρέα Γρίλλια, χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως μια σημαντική πρωτοβουλία: “Μέσα από τέτοιες δράσεις στέλνονται ισχυρά περιβαλλοντικά μηνύματα προς τα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία” τόνισε ο Αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων ενώ έδωσε και μια διαφορετική διάσταση στην όλη προσπάθεια.

Η υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη της “πράσινης στέγης” λειτουργεί και σαν ασπίδα για τα σχολικά κτήρια ,ειδικά στα αστικά κέντρα, απέναντι στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από διάφορους ρύπους.

Στην φωτόγραφία (Γ.Κόκκιος) ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Α.Αντωνόπουλος εν μέσω της πράσινης δράσης, με τους μαθητές του 112 Δημοτικού Σχολείου Πατησίων.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε