Site icon NewsIT

Οι Pearl Jam «πράσινη επιχείρηση»;

31.03.2010 | 14:49
Οι Pearl Jam «πράσινη επιχείρηση»;

Το συγκρότημα θα επενδύσει 210.000 δολάρια σε δενδροφύτευση στην Ουάσινγκτον ...

Την ώρα που πάρα πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν rock star, ο κιθαρίστας των Pearl Jam, Stone Gossard, δηλώνει ότι προσπαθεί να γίνει «καλύτερος επιχειρηματίας» έτσι ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικό συγκρότημα, που έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια άλμπουμ από το 1991, ανακοίνωσε  ότι θα επενδύσει 210.000 δολάρια σε δενδροφύτευση στην Ουάσινγκτον. Από την δενδροφύτευση υπολογίζεται ότι θα απορροφηθούν από την ατμόσφαιρα 7.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

«Οι Pearl Jam είναι συγκρότημα, ωστόσο παράλληλα είμαστε και επιχείρηση», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters ο κιθαρίστας και συνιδρυτής του συγκροτήματος.

«Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε μια επιχείρηση της Ουάσινγκτον, μια περιφερειακή επιχείρηση η οποία έχει επίγνωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και ελπίζει να εμπνεύσει και άλλες επιχειρήσεις», τόνισε ο Stone Gossard.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μουσικοί αστέρες επιχειρούν να αφυπνίσουν το κοινό για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Στο παρελθόν διάσημοι τραγουδιστές είχαν επιχειρήσει να καλλιεργήσουν την οικολογική συνείδηση των θαυμαστών τους ερμηνεύοντας επιτυχίες που εξυμνούσαν τη φύση, ή ακόμα και φυτεύοντας δέντρα.

Ωστόσο ο 43χρονος κιθαρίστας υποστήριξε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή των διασήμων στις περιβαλλοντικές προσπάθειες κινητοποιεί τον κόσμο μόνο για μια ημέρα ή μια εβδομάδα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμένη επιχειρηματική πολιτική».

Σύμφωνα με τον Gossard, υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά κίνητρα για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά μέτρα, δυστυχώς όμως στις ΗΠΑ η πλειοψηφία των πολιτών αρνείται το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται κατά βάση από ανθρώπινες δραστηριότητες.

«Είναι κάτι που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση και θα τη βοηθήσει να πουλήσει τα προϊόντα της ενισχύοντας παράλληλα τη βιώσιμη χρήση της γης», υπογράμμισε ο ταλαντούχος κιθαρίστας.

Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, με τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Pearl Jam επιχειρούν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές άνθρακα από τα πλοία, τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο των συναυλιών τους.

Επιπλέον στόχος τους είναι να αντισταθμίσουν τους ρύπους από τα ξενοδοχεία που διαμένουν αλλά και από τα ταξίδια των 480.000 θαυμαστών τους που τους ακολουθούν πιστά κάθε φορά που εμφανίζονται στη σκηνή.

«Με τις επενδύσεις οι Pearl Jam θα ‘απορροφήσουν’ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που τους αντιστοιχούν, θα καταστήσουν τις πόλεις πιο βιώσιμες και θα δείξουν στους πολίτες ότι πρέπει να σέβονται το περιβάλλον» τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Cascade Land Conservancy, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι το 2003 οι Pearl Jam είχαν επενδύσει 150.000 δολάρια σε περιβαλλοντικά μέτρα έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή και την πώληση του άλμπουμ τους.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version