Site icon NewsIT

Δυο νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσσαλία

02.10.2012 | 20:47
Δυο νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσσαλία

Η κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 718.000 kWh/έτος. Με τη λειτουργία των πάρκων θα γίνεται, ετησίως, εξοικονόμηση 502,6 τόνων CO2 όσο δηλαδή είναι η κατανάλωση περίπου 370 νοικοκυριών.

Το πρώτο πάρκο ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λάρισας.

Το δεύτερο, ανάλογης ισχύος, στη  Λεύκη Καρδίτσας.

Για την υλοποίηση των έργων συνεργάστηκαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία  MGD Energy. 

Οι δύο εταιρίες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια φωτοβολταϊκών γεννητριών  συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.

Η τεχνολογία

Η πρώτη φ/β εγκατάσταση στον Αμπελώνα θα περιλαμβάνει 2.083 premium φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Η δεύτερη φ/β εγκατάσταση θα περιλαμβάνει 2.040 premium φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 245P. 

Οι δηλώσεις

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος, δήλωσε: «Με την MGD  Energy συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια περίπου. Είναι μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της κατασκευής και της μελέτης τεχνικών έργων. Η συνεργασία μας  για τις δύο αυτές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις είναι μόνο η αρχή, καθώς για ακόμη 4 τέτοια έργα επιλέχθηκαν οι φωτοβολταϊκές γεννήτριες  της εταιρείας μας»

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MGD Energy αναφέρθηκε στον στόχο της συνεργασίας: «Για εμάς είναι σημαντικό οι φωτοβολταϊκές μονάδες να αποτελούν ασφαλή επένδυση για τους πελάτες μας αποφέροντας υψηλές αποδόσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια με την Conergy και σχεδιάζουμε περαιτέρω κοινές συνεργασίες στο μέλλον».

 

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version