Site icon NewsIT

Ο «ήλιος» σε βιομηχανική στέγη της Πάτρας

18.05.2012 | 18:01
Ο «ήλιος» σε βιομηχανική στέγη της Πάτρας

Τα φωτοβολταικά εγκαταστάθηκαν εντός του χώρου της βιομηχανικής περιοχής, έχουν ισχύ 601,6kWp και συνδέθηκαν με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια, μάλιστα, παράγονται στην Πάτρα, προερχόμενα από τις καθετοποιημένες εγκαταστάσεις της Silcio.

 
Τα ελληνικά πλαίσια χρησιμοποίησε η εταιρεία GEB Green Energy, θυγατρική της Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΓΕΒ ΑΕ), στο φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκατέστησε στη βιομηχανική της στέγη.

Η συμφωνία περιελάμβανε την προμήθεια 2.560 φωτοβολταϊκών πλαισίων SILCIO, κατηγορίας SE235, ισχύος 235Wp (με θετική απόκλιση ισχύος 0Wp / +4,99Wp) το καθένα. 

 
 
Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Silcio, φέρουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις και η εταιρεία κατέχει ήδη σημαντικό μερίδιο στην αγορά των οικιακών και βιομηχανικών στεγών, καθώς και των φωτοβολταϊκών πάρκων.
 
Τα φωτοβολταϊκά προϊόντα της Silcio εξάγονται ήδη  σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Ισπανία και η Γερμανία.
 
“Η ποιοτική συνεργασία των δύο αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων είχε ως αποτέλεσμα και την άμεση υλοποίηση του έργου, το οποίο εκτός των άλλων θα αποφέρει και σημαντικά περιβαλλοντολογικά οφέλη που ισοδυναμούν κυρίως με την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα που επιτυγχάνουν 1.220.000 τ.μ. δάσους, ήτοι 61.000 δέντρα”, μας είπε ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας της Silcio.
 
 

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version