Όπως το Ούλεβι της Γκέτεμποργκ. Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι φωτοβολταϊκό σύστημα τροφοδοτεί τους προβολείς του γηπέδου, για όλη τη σεζόν;
Το Μπεντεγκόντι της Βερόνα, είναι το πρώτο ιταλικό γήπεδο που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σύστημα για τις ενεργειακές του ανάγκες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για να μειώσουν το κόστος του λογαριασμού του ηλεκτρικού ανάλογα σκέφτηκαν η Εσπανιόλ στο Ελ Πρατ και η Σέφιλντ Γουένστει στο Χίλσμπορο. Το ίδιο συνέβη και για το γήπεδο Stade De Suisse της Γιουνγκ Μπόϋς. Το παράδειγμα της ακολούθησε και η ομάδα της Ζυρίχης.
Η γερμανική Φράϊμπουργκ εκτός από φωτοβολταικά στη οροφή του σταδίου της, διαθέτει και νέο όνομα για την έδρα της, που δεν είναι άλλο από το όνομα του χορηγού της, γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών (Μage Solar Stadium).
Φωτοβολταϊκά διαθέτει η έδρα της Νυρεμβέργης, της Αρμίνια Μπίλεφελντ το Weser-Stadium της Βέρντερ όπως και το γήπεδο της αυστριακής Σαιν Πόλτεν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το γήπεδο της Μπορντό, θα φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2016. Αν και βρίσκεται ακόμα στον σχεδιασμό, περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά συστήματα για την λειτουργία του.
Η αγγλική Clevedon Town μετέτρεψε σε οικολογικό το περίπου 3.500 θέσεων γήπεδο της, με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ. Όπως ακριβώς και η βραζιλιάνικη Bahia με το Estádio de Pituaçu. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, σκέφτεται να εγκαταστήσει ανάλογα συστήματα και στα 12 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014.
Πρόσφατη μελέτη έκανε λόγο για εγκατάσταση νέας γενιάς πλαστικών φωτοβολταϊκών στοιχείων εντός του Γουέμπλει.
Το Εθνικό Στάδιο της Ταιβάν, αν και δεν κατασκευάστηκε για αγώνες ποδοσφαίρου, δίκαια χαρακτηρίζεται ως το πιο πράσινο γήπεδο στον κόσμο αφού το 100% της ενέργειας που απαιτεί προέρχεται από φωτοβολταϊκά πάνελ.