Δευτέρα, 26 Αυγ.
31oC Αθήνα

Επανέλεγχοι για το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη

Επανέλεγχοι για το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δήμοι έχουν συμμορφωθεί στους όρους που καθορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την ποιότητα του νερού, ξεκινούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία και τον ΑΠΘ.

 
 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και τα σχετικά δημοσιεύματα για την ποιότητα του πόσιμου νερού που προέρχεται από γεωτρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.

 
Συμφωνήθηκε απο τους δύο φορείς να δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα οι επανέλεγχοι που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του εποπτικού ελέγχου που ασκεί στους δήμους, αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού.
 
Οι τελευταίοι έλεγχοι της Περιφέρειας είχαν γίνει τα τέλη του 2011 και δεν επαναλήφθηκαν το 2012 διότι η αρμόδια υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου απέρριψε την αίτησή της να χρηματοδοτηθεί από την ίδια η αποζημίωση που έχει συμφωνηθεί στην προγραμματική σύμβαση με το ΑΠΘ για το 2011 και να τεθεί σε ισχύ εκ νέου η σύμβαση για το 2012.
 
Μετά από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε και προκειμένου να γίνουν οι εποπτικοί έλεγχοι, το ΑΠΘ συμφώνησε να ξεκινήσουν οι μετρήσεις, πριν ολοκληρωθεί η εκκρεμότητα με την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης.
 
Οπως βεβαιώνουν, πάντως, οι δήμοι, με ανακοινώσεις τους τις τελευταίες ημέρες η ποιότητα του νερού που παρέχουν στους δημότες τους είναι καλή, ενώ και η Περιφέρεια παραπέμπει στις αναφορές αυτές ώσπου ολοκληρωθούν οι δικοί της έλεγχοι.
 
Σημειώνει δε ότι στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού που προέρχεται από γεωτρήσεις, «οι δήμοι στο σύνολό τους, έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης του πόσιμου νερού προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα, γεγονός που έκαναν γνωστό στην Υπηρεσία, με την κοινοποίηση αποτελεσμάτων των εργαστηριακών τους αναλύσεων και άλλων σχετικών τεχνικών δελτίων».
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε