Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Έρευνες 843 εκ. ευρώ για τον υδροφόρο ορίζοντα του Θριασίου

Μετά τον εντοπισμό  εξασθενούς χρωμίου στον Ασπρόπυργο, το 2011, όλο το Θριάσιο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» Περιφέρειας και ΙΓΜΕ για να διαπιστωθεί η ποιότητα πόσιμων ή αρδευτικών νερών.

Μπορεί τα ευρήματα του εξασθενούς χρωμίου να ήταν περιορισμένα, τον Μάρτιο του 2011, ωστόσο απαίτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν η διενέργεια αναλυτικών ελέγχων για την ποιότητα των υπόγειων νερών.

 
Περίπου, ένα χρόνο μετά, η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε και αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία με χρηματοδότηση από  ιδίους πόρους.
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) του «Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης» [(πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)).
 
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Έρευνα της ποιότητας υπογείων νερών και εδαφών περιοχών της Δυτικής Αττικής (Θριάσιο Πεδίο – Λιόσια – Μέγαρα)», προϋπολογισμού 843.042,000 €.
 
Οι επικεφαλής των 10 παρατάξεων, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, καθώς και οι δήμαρχοι Μεγαρέων, κ. Γ. Μαρινάκης, Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας –  Ειδυλλίας, κ. Γ. Δρίκος, χαιρέτισαν την απόφαση, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ερευνητικό έργο για το περιβάλλον και τους πολίτες του ήδη επιβαρυμένου Θριασίου Πεδίου.
 
Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο δηλώνει την αντίθεσή του στα σχέδια κατάργησης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ)

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε