Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η πράσινη ενέργεια να γίνει πιο βιώσιμη

Η πράσινη ενέργεια να γίνει πιο βιώσιμη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron αναγνωρίζει τα οφέλη της αλλά χρειάζονται προϋποθέσεις για την ευρεία χρήση της.

Με άλλα λόγια να μην κοστίζει τόσο όσο σήμερα, εάν πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο υπουργών ενέργειας από όλο τον κόσμο, «καλωσόρισε» πρόσφατη επένδυση 350 εκ λιρών σε ενεργειακά προγράμματα, που θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε στο συνέδριο, από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2012, επενδύσεις 4.7 δις λιρών ανακοινώθηκαν στην Μεγ. Βρετανία, στον τομέα των ΑΠΕ υποστηρίζοντας ή δημιουργώντας 15.000 θέσεις εργασίας.
 
Παρά τις δύο αυτές «αποδείξεις» για τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ο David Cameron ισχυρίζεται πως η πρόκληση τώρα, είναι να χαμηλώσουν τα κόστη και οι δαπάνες για τις ΑΠΕ.
 
Ο ίδιος είναι πάντως, ικανοποιημένος για την πρόοδο της πράσινης ενέργειας στην Μεγάλη Βρετανία, ενέργειας που είναι αναγκαία γιατί δίνει ασφάλεια χωρίς να προκαλεί «ζημιά» στον πλανήτη.
 
Η Μεγάλη Βρετανία παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, καλύπτοντας συνολικά το 10% των αναγκών της.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε