Τετάρτη, 2 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά για τα γενέθλια της ΝΔ

Ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά για τα γενέθλια της ΝΔ

Την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (01.10.24).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που θα λάβει χώρα την Παρασκευή (04.10.24) στη Ρηγίλλης.

«Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, δηλώνοντας πως δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει, αν θα παρευρεθούν ή όχι.

«Καμία δυσφορία με Οικονόμου»

Ερωτηθείς για την αποπομπή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία δυσφορία στην κυβέρνηση με τον Βασίλη Οικονόμου».

Υπενθυμίζεται ότι η αποπομπή του Δημήτρη Καρρά ήρθε μετά από δημοσιεύματα που τον συνδέουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κύκλωμα trafficking.

«Δεν κατεβαίνει το όριο της ανηλικότητας»

Αναφορικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων στη «σκιά» των χθεσινών αποφάσεων κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι η πρόταση να κατέβει το όριο της ανηλικότητας στα 14 έτη από τα 15 έτη απορρίφθηκε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

«Ήταν η μοναδική πρόταση που απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό. Κρίθηκε ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα αν κατέβασουμε το όριο κατά 1 χρόνο. Δεν είναι ζήτημα καταστολής, ειδικα σε τόσες μικρές ηλικίες.

«Είναι μεγάλη ευθύνη και των γονιώ. Να κοιταχτούν λίγο στον καθρέφτη και οι γονείς αυτών των παιδιών. Και οι γονείς παιδιών που είναι θύματα, να μην φοβούνται, είμαστε δίπλα τους. Τα περιπολικά έρχονται γρήγορα και υπάρχουν λειτουργοί για στήριξη», συμπλήρωσε.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις