Ένα ήταν το θέμα της συνάντησης ανάμεσα στους δύο φορείς. Ο τρόπος συνεργασίας για τον εντοπισμό και την απεμπλοκή των προβλημάτων που έχουν οι Δήμοι στους μηχανισμούς του Υπουργείου ΠΕΚΑ, σε σχέση με τα θέματά που τους απασχολούν.
Ετσι «γεννήθηκε» η Ομάδα Υποστήριξη Δήμων (ΟΥΔ).
Η Ομάδα αυτή, σε στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αξιοποιώντας παράλληλα και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, θα μπορεί να κωδικοποιεί τα προβλήματα και να παράγει μετα-δεδομένα από αυτά, ώστε να επιστρέφουν και στους Δήμους.
Έτσι θα βοηθούν και τους ίδιους στην ταξινόμηση και συστηματοποίηση των προβλημάτων αυτών και των λύσεων.
Αυτή η διαδικασία θα αποκτήσει σύντομα και μια ψηφιακή πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.
«Το Υπουργείο και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πληροφορικής απέδειξε ήδη με την ηλεκτρονική έκδοση του σήματος του Πράσινου Δακτυλίου ότι μπορεί να δημιουργεί μόνο του τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά εργαλεία που του χρειάζονται – είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά και νομίζω ότι αυτό θα επαναληφθεί. Στόχος είναι όλα όσα συζητάμε να γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να μην χρειάζεται η προσωπική πλέον επαφή των Δημάρχων ή των στελεχών των Δήμων για τα θέματά τους» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος.
Με τον τρόπο αυτό θα είναι εφικτή η εξοικονόμηση χρόνου, η καλύτερη διαχείριση, αλλά και η πιο ποιοτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Κώστας Σερράος.