Site icon NewsIT

Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ

25.10.2012 | 21:19
Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ

Στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Ε. Λιβιεράτου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κώστα Ασκούνη αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δύο φορέων που θα έχει και ψηφιακή μορφή. Η ΟΥΔ θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ένα ήταν το θέμα της συνάντησης ανάμεσα στους δύο φορείς. Ο τρόπος συνεργασίας για τον εντοπισμό και την απεμπλοκή των προβλημάτων που έχουν οι Δήμοι στους μηχανισμούς του Υπουργείου ΠΕΚΑ, σε σχέση με τα θέματά που τους απασχολούν.

Ετσι «γεννήθηκε» η Ομάδα Υποστήριξη Δήμων (ΟΥΔ).

Η Ομάδα αυτή, σε στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αξιοποιώντας παράλληλα και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, θα μπορεί να κωδικοποιεί τα προβλήματα και να παράγει μετα-δεδομένα από αυτά, ώστε να επιστρέφουν και στους Δήμους.

Έτσι θα βοηθούν και τους ίδιους στην ταξινόμηση και συστηματοποίηση των προβλημάτων αυτών και των λύσεων.

Αυτή η διαδικασία θα αποκτήσει σύντομα και μια ψηφιακή πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

«Το Υπουργείο και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πληροφορικής απέδειξε ήδη με την ηλεκτρονική έκδοση του σήματος του Πράσινου Δακτυλίου ότι μπορεί να δημιουργεί μόνο του τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά εργαλεία που του χρειάζονται – είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά και νομίζω ότι αυτό θα επαναληφθεί. Στόχος είναι όλα όσα συζητάμε να γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να μην χρειάζεται η προσωπική πλέον επαφή των Δημάρχων ή των στελεχών των Δήμων για τα θέματά τους» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι εφικτή η εξοικονόμηση χρόνου, η καλύτερη διαχείριση, αλλά και η πιο ποιοτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Κώστας Σερράος.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version