Site icon NewsIT

Συνάντηση υπουργού ΠΕΚΑ με ΜΚΟ

24.05.2012 | 22:26
Συνάντηση υπουργού ΠΕΚΑ με ΜΚΟ

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των ΜΚΟ, παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα τόνισε ο Γ.Τσάλτας.

Στη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, παρευρέθησαν εκπρόσωποι από 14 περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, ευχαριστώντας τις Οργανώσεις για τη συμμετοχή τους, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των ΜΚΟ, παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και τις αντιξοότητες που προκύπτουν για τις ίδιες τις οργανώσεις.

Υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της διοίκησης και να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στις εκλογές, με σεβασμό στους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις.

«Ζούμε σε μία χώρα, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την άποψη του φυσικού πλούτου, «επίγειος παράδεισος», μπορεί να είμαστε μικρή ως έκταση χώρα αλλά έχουμε μία τεράστια ακτογραμμή, ενώ η θέση μας στη περίκλειστη μεσογειακή θάλασσα, αποτελεί ένα επιπλέον γνώρισμα. Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής» είπε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη ευθύνη που έχουν  οι ΜΚΟ να διατηρούν «αντιπολιτευτικό ρόλο» στις δράσεις της Πολιτείας, πάντα όμως με γνώμονα την αναζήτηση της ισορροπίας μεταξύ της διαχείρισης των θεμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Όπως η μονόπλευρη προστασία οδηγεί σε υπερβολές, έτσι και η μονόπλευρη διαχειριστική πρακτική οδηγεί σε καταστροφές. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι άλλος από την ανάδειξη μίας ορθολογικής διαχείρισης που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε ο Γρηγόρης Τσάλτας

Οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ που πήραν μέρος στη συνάντηση:
«ΑNIMA», «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», «ΑΡΧΕΛΩΝ», «ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SoS», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» , «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MIO – ECSDE», «GREENPEACE», «MEDASSET», «MOM», «ΠΑΝΔΟΙΚΟ» και «WWF»

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version