Δευτέρα, 5 Αυγ.
29oC Αθήνα

Πως να κερδίσετε μηνιαίως, 350 οικολογικά ευρώ !

Πως να κερδίσετε μηνιαίως,  350 οικολογικά ευρώ !

Τα χρήματα θα πιστώνονται ανά δίμηνο,  στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ…

Μέσα στα επόμενα χρόνια,  αναμένονται να γίνουν επενδύσεις 12 δις ευρώ,  στις ταράτσες των κτιρίων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ.
 
Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους,  για να τοποθετήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους και να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά,  από την κατανάλωση ενέργειας.

Ήδη οι τράπεζες έχουν αρχίσει και διαμορφώνουν πακέτα «πράσινων» δανείων.

Δεν απαιτείται άνοιγμα βιβλίων στην Εφορία, ενώ χρειάζεται μόνο άδεια από την Πολεοδομία.

Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο, θα είναι πενταπλάσια από ότι ένα νοικοκυριό,  που αγοράζει σήμερα ρεύμα από τη ΔΕΗ και καθορίζεται στα 55 λεπτά/κιλοβατώρα.

Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο, θα γίνεται συμψηφισμός με την ενέργεια που παράγει το κάθε σπίτι,  για τις ανάγκες του.

Δηλαδή, τα χρήματα θα πιστώνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ο ενδιαφερόμενος, που στην περίπτωση της πολυκατοικίας θα είναι ο διαχειριστής, θα τα εισπράττει είτε μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας από το κατάστημα της ΔΕΗ.

Η αγορά και η εγκατάσταση ενός μέσου συστήματος, ισχύος 5 KW, το οποίο καταλαμβάνει 80τ.μ χώρου στην ταράτσα, στοιχίζει 25,000 ευρώ.

Το σύστημα αποφέρει ετήσια έσοδα στον κάτοχό του 3.575 ευρώ και το πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει μέσω του συμψηφισμού, κατατίθεται σε ένα τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου.

Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης θα γίνεται σε περίπου 7 χρόνια.

Η Ελλάδα έχει πάνω από 3 εκατ. κτίρια, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι μονοκατοικίες και εκτιμάται ότι αν υπάρξει μαζική ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε στέγες και ταράτσες μέχρι και 400MW φωτοβολταικών.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε