Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αιολική ενέργεια για νέες θέσεις εργασίας

Αιολική ενέργεια για νέες θέσεις εργασίας

Το Schleswig-Holstein είναι μια από τις γερμανικές Περιφέρειες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Έχει 2.834.259 κατοίκους με έδρα το Κίελο.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ανέπτυξε την αιολική ενέργεια και γενικότερα τις ανανεώσιμες πηγές.

Σήμερα, η βιομηχανία αιολικής ενέργειας απασχολεί περίπου 7.000 εργαζομένους. Άλλες 1000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον συγκεκριμένο τομέα, από την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στη θάλασσα και στις ακτές.

Η κατανάλωση ενέργειας στην Περιφέρεια του Schleswig-Holstein, μέχρι το 2020 θα καλύπτεται στο100% από την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ΑΠΕ. Στο Schleswig-Holstein σχεδιάζουν να εξάγουν ηλεκτρική ενέργεια στο άμεσο μέλλον.

«Το 2020 ή νωρίτερα, θα έχουμε περίπου 9.000 μεγαβάτ εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ από αιολική ενέργεια στην ξηρά, και 3.000 μεγαβάτ εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς από υπεράκτια αιολική ενέργεια – αν και η δική μας μέγιστη ζήτηση το χειμώνα είναι  μόνο 2.000 μεγαβάτ» είπε ο κ. Wolfgang Schulz, πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ο εκπρόσωπος της γερμανικής Περιφέρειας στο έργο RENREN που ξεκίνησε στις αρχές του 2010 και επικεντρώνεται στην ανταλλαγή εμπειριών και παραδειγμάτων καλής πρακτικής, απο ανανεώσιμες πηγές.

Στο Schleswig-Holstein έχουν ήδη αναπτυχθεί αρκετά κέντρα καινοτομίας, η μεγάλη διεθνής έκθεση αιολικής ενέργειας Husum WindEnergy, καθώς και Κέντρα Αριστείας για την αιολική ενέργεια και τη βιομάζα.

Σύμφωνα με τον Wolfgang Schulz τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να αποτελέσει σημαντική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη.

Τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και για ολόκληρες Περιφέρειες, οι οποίες διαφορετικά δεν θα είχαν μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, με έμφαση στο περιβάλλον.

(η φωτογραφία είναι απο τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής της ΕΛΕΤΑΕΝ)

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε