Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Διαγωνισμός για τον Φαληρικό Όρμο με έπαθλο 20.000 ευρώ

Διαγωνισμός για τον Φαληρικό Όρμο με έπαθλο 20.000 ευρώ

Αφορά τη δημιουργία ενός τοπόσημου, μέσα στη θάλασσα, που θα αναβιώσει το ιστορικό θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι εγγραφές των διαγωνιζόμενων θα υποβάλλονται μέχρι και την 8η Μαΐου, ενώ ως ημέρα λήξης της υποβολής των μελετών ορίζεται η 13η Ιουλίου.
 
Η ανάδειξη αυτού του μετώπου αποτελεί προτεραιότητα για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και οικονομικής σημασίας της πόλης και ενίσχυση του ρόλου της ως Μεσογειακής Πρωτεύουσας.

Η μελέτη κατασκευής που θα αποτελεί τοπόσημο στην κατάληξη της κεντρικής προβλήτας του Μητροπολιτικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο, θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος».

Η κατασκευή της προβλήτας θα αναδεικνύει το Πάρκο ως χώρο πολιτισμού, αναψυχής και εστίασης -ζωντανός την ημέρα και τη νύχτα- και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κοινού.

Η χρήση της δεν είναι δεσμευτικά προσδιορισμένη και αποτελεί αντικείμενο αναζήτησης του Διαγωνισμού.

Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, που προκηρύχτηκε από το ΥΠΕΚΑ, θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 20.000 ευρώ.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, τα δε στοιχεία του Διαγωνισμού θα παρέχονται από την 17η  Απριλίου, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή από την ιστοσελίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε