Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πρωτομαγιά ενάντια στην κρίση η 58η Ανθοκομική

Οι γεωπόνοι και οι εθελοντές της καθιερωμένης έκθεσης στην Κηφισιά δίνουν τις δικές τους ιδέες και τις χρήσιμες πληροφορίες για να παράγουμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά.

Στο αρχαιότερο άλσος της Αθήνας, η φετινή έκθεση λουλουδιών έχει κεντρική αναφορά στον εδώδιμο κήπο. Απόλυτα συνδεδεμένη με την οικονομική συγκυρία.

«Μαθαίνουμε τον κόσμο πως μπορεί να καλλιεργήσει τα δικά του οπωροφόρα δέντρα και τα δικά του λαχανικά. Πέρα από την ηθική ικανοποίηση της δημιουργίας μειώνει αρκετά  τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών για το καθημερινό τραπέζι» είπε ο κ. Νίκος Θυμάκης, υπεύθυνος της ανθοκομικής έκθεσης.


 

Ο δήμος Κηφισιάς αναβάθμισε την έκθεση, από παζάρι λουλουδιών σε έκθεση λαχανοκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων που με μικρό κόστος μπορούν να πρασινίσουν τον κήπο, την γειτονιά, το εσωτερικό του σπιτιού μας.

Ευπαθείς ομάδες πληροφορούνται για την κηπουρική ως μέρος προγραμμάτων εργασιοθεραπείας καθώς επίσης υπάρχουν ενημερωτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, όπως οικιακή κομποστοποίηση, δεντροφύτευση κ.α


 

Όπως μας πληροφορούν οι υπεύθυνοι της έκθεσης δεν λείπουν και οι επισκέψεις υποψηφίων στις εθνικές εκλογές.

Ο κόσμος, όμως, προτιμά να συμμετέχει στην «ιεροτελεστία» της φύσης, να ενημερώνενται για περιβαλλοντικά θέματα και σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι από όλα τα κόμματα, πλην ενδεχομένως ελάχιστων εξαιρέσεων, απουσιάζει η πολιτική περιβάλλοντος σε αυτές τις εκλογές» λέει ο Ν.Θυμάκης

 
Ο Νικηφόρος Βρεττάκος

Φέτος η έκθεση είναι αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο. Κάθε περίπτερο διαθέτει πόστερ με ένα ποίημα του μεγάλου έλληνα ποιητή.

Στις 4 Μαΐου, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, η ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο θα έχει την δική της συμβολική σημασία για την καθημερινότητα μας, την πολιτική.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε