Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σαμπάνια μη τη πιείτε μόνο… λουστείτε!

Σαμπάνια μη τη πιείτε μόνο… λουστείτε!

Συνταγές ομορφιάς από το αφρώδες βιολογικό κρασί

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στο εξωτερικό, παρασκευάζουν φυσικά καλλυντικά για αδυνάτισμα, αλλά και αντιοξειδωτικές κρέμες με βάση τη σαμπάνια. Στα κουκούτσια των σταφυλιών περιέχονται ευεργετικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα για την προστασία του δέρματος. Χημικοί της κοσμετικής λένε ότι “η σαμπάνια είναι ωφέλιμη για τ’ αντιοξειδωτικά που εξάγονται από τα κουκούτσια των σταφυλιών, καθώς είναι 20 με 50 φορές πιο δυνατά από τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη E“. Γι’αυτό προστατεύουν το ζωτικό κολλαγόνο του δέρματος, την ελαστίνη από ελεύθερες ρίζες και τ’ οξειδωτικό στρες, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα νεανικό δέρμα, υγιή κύτταρα και ελαστικότητα δέρματος. Επίσης οι αποχρώσεις της σαμπάνιας προσθέτουν λάμψη στο μακιγιάζ. Εκατοντάδες οργανικά προϊόντα δημιουργούνται για καθημερινή χρήση, όπως σαπούνι οργανικό από ροζέ σαμπάνια, toner από σαμπάνια brut, σκιές ματιών, αφρόλουτρο, κεριά….

Κυκλοφορούν πολλές ιδέες για να προσφέρετε τη σαμπάνια ως κοκτέηλ (Λικέρ μαστίχα + Σαμπάνια, Λικέρ μπανάνα + Σαμπάνια, Λικέρ φράουλα + Σαμπάνια, Λικέρ Μέντα + Σαμπάνια, Λικέρ κεράσι + Σαμπάνια, Σναπς ροδάκινο + Σαμπάνια, χυμός Πορτοκάλι + 2 σταγ. Γρεναδίνη + Σαμπάνια, Lime + Σαμπάνια, Blue Curacao + Malibu + Σαμπάνια)… 

Η σαμπάνια λοιπόν γίνεται η “πρωταγωνίστρια” όχι μόνο για τις γιορτές, εκδηλώσεις, επετείους, συγκεντρώσεις…αλλά και στην ομορφιά.

Αντιοξειδωτική λοσιόν για το πρόσωπο και το σώμα

200 ml πράσινο τσάι (περιέχει τανίνες, τεϊνη, σάκχαρα, θεοφυλλίνη, πολυφαινόλες….)

200 ml λευκή σαμπάνια

Αφού βράσετε το τσάι και το αφήσετε να κρυώσει, προσθέτετε τη σαμπάνια. Κάνετε επάλειψη στην επιδερμίδα για τόνωση και αδυνάτισμα. Τοποθετείστε τη λοσιόν σε γυάλινο μπουκάλι και ανακινείστε πριν τη χρήση. 

Η αυθεντική σαμπάνια είναι μια και παρασκευάζεται μόνο στην Καμπανία της Γαλλίας από τον φημισμένο οίνο καμπανίτη. Είναι πιο εμπλουτισμένη από το απλό κρασί, καθώς φτιάχνεται από τρεις διαφορετικές ποικιλίες, ενώ καλλιεργείται μόνο σε βιολογικό χώμα. Συνήθως οι ποικιλίες Pinot Noir, Pinot Meunier και Chardonnay συνθέτουν αυτό το υπέροχο γευστικά κρασί, που δημιουργήθηκε τυχαία από έναν βενεδικτίνο μοναχό, τον Ντομ Πιερ Περινιόν γύρω στα τέλη του 17ου αιώνα. Δηλαδή δύο κόκκινες ποικιλίες κρασιού και μια λευκή συνθέτουν το κρασί με φυσαλίδες, ενώ σαμπάνια μόνο από λευκά σταφύλια ονομάζεται blanc des blancs!

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε