Τρίτη, 6 Αυγ.
34oC Αθήνα

Σε τελικό στάδιο, οι βιολογικοί καθαρισμοί στην Αττική

Σε τελικό στάδιο, οι βιολογικοί καθαρισμοί στην Αττική

H Ελλάδα , έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την έλλειψη εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων…

Ο νέος σχεδιασμός για την κατασκευή τριών βιολογικών καθαρισμών στην Ανατολική Αττική, πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Οι πόροι ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ έχουν διασφαλιστεί από τα Περιφερειακά Προγράμματα Αττικής.

Στόχος τώρα είναι η δημοπράτηση των έργων κατά το τέλος του 2010, αρχές 2011.

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την έλλειψη εγκαταστάσεων επεξεργασίας σε οικισμούς, με πληθυσμό μεταξύ 2,000 και 15,000 κατοίκων.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαν ληφθεί δραστικά μέτρα και τα έργα υλοποιούνται λίγο πριν την επιβολή προστίμου από την ΕΕ.

Ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει και τα συναρμόδια υπουργεία αγωνίζονται για να προλάβουν τις προθεσμίες και να υποβάλλουν στην ΕΕ, ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων Ανδρέας Ανδρεαδάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής Η. Λιακόπουλος.

Σε νέα συνάντηση που πρόκειται να γίνει αναμένεται να οριστικοποιηθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις μελέτες και τις δημοπρατήσεις.

Θα εφαρμοστεί ο σχεδιασμός του 2003, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές όπου χρειάζεται.

Προβλέπονται να γίνουν 3 βιολογικοί καθαρισμοί για 5 δήμους, Κορωπί, Παιανία και ένας για Ραφήνα, Αρτέμιδα και τμήμα της Νέας Μάκρης. 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε