Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Νερό… ζήτημα ζωής για χιλιάδες παιδιά

Κάθε μέρα πάνω από 3.000 παιδιά, στον κόσμο πεθαίνουν από διαρροϊκές ασθένειες. Έκκληση απευθύνει η Unicef, στην επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, για παρεμβάσεις που δεν κοστίζουν και σώζουν παιδικές ζωές.

Η έλλειψη πόσιμου νερού, όπως στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής που πλήττεται από την ξηρασία, είναι απειλή θανάτου για χιλιάδες μικρά παιδιά. Χωρίς τον κατάλληλο εφοδιασμό πολλά δεν θα αντέξουν τις επιπτώσεις των ασθενειών.

Η Unicef θυμίζει ότι κάθε δωρεά των πολιτών είναι πολύ σημαντική αφού επιτρέπει την παροχή σωτήριων σκευασμάτων.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:

Άλατα ενυδάτωσης από το στόμα. Κατασκευασμένα από ορυκτά άλατα, μέταλλα και ζάχαρη, αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό σύστημα ενός άρρωστου παιδιού, έτσι ώστε αντί να αποβάλει νερό, το απορροφά.
Ταμπλέτες καθαρισμού νερού. Μόνο ένα μικρό, διαλυόμενο δισκίο μπορεί να αλλάξει 5 λίτρα βρώμικο, γεμάτο ασθένειες νερό, σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό. Όταν προστίθεται σε ένα δοχείο με νερό το δισκίο μπορεί, σε λιγότερο από μία ώρα, να καθαρίσει εντελώς το νερό από θανατηφόρα μικρόβια και ιούς.

Κι όλα αυτά μόνο με λίγα λεπτά του ευρώ ανά δόση!

Με μια μικρή δωρεά, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια. Ενισχύοντας την προσπάθεια της Unicef τροφοδοτούνται με καθαρό νερό σχολεία σε φτωχές απομακρυσμένες κοινότητες, με βρύσες και πηγάδια.

Προσφορές στο www.unicef.gr στο 901 11 17 17 17 (3ευρώ +ΦΠΑ/κλήση από σταθερό ΟΤΕ) και στο 801 500 12345 όλο το 24ωρο (ομιλούμε με εκπρόσωπο της UNICEF).

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε