Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πες μου το ανθρακικό αποτύπωμα σου να σου πως ποιος είσαι…

Πες μου το ανθρακικό αποτύπωμα σου να σου πως ποιος είσαι…

Μπορεί να υπολογιστεί η κάθε δραστηριότητα μας, επαγγελματική ή όχι σχετικά με την επιβάρυνση που προκαλεί στο περιβάλλον; Σίγουρα ναι, ακόμα και η έκδοση ενός απολογισμού από μια τράπεζα.

Η Eurobank, στην τελευταία σελίδα του Ετήσιου Απολογισμού της, για το 2011 αναφέρει την πιστοποίηση φορέα, σύμφωνα με τον οποίο ο απολογισμός που συντάχθηκε και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας είναι ανθρακικά ουδέτερη.

Δηλαδή υπολογίστηκε το σύνολο των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου που χρειάστηκαν όλες οι εργασίες για την έκδοση του υπολογισμού και οι συγκεκριμένες εκπομπές αντισταθμίσθηκαν πλήρως.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του απολογισμού:
«Αυτές οι εκπομπές αντισταθμίσθηκαν πλήρως ακολουθώντας τους κανόνες του CO2NEUTRALSEAL με υψηλής ποιότητας δικαιώματα άνθρακα (carbon credits) που δημιουργήθηκαν από το έργο “Capacity Upgrade of Gunung Salak Geothermal Power Plant Project”, που λειτουργεί στην Ινδονησία»
 
Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος αναφέρεται στο σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οι οποίες προκαλούνται άμεσα ή έμμεσα από ένα άτομο, οργανισμό, εκδήλωση ή προϊόν.
 
Το αποτύπωμα λαμβάνει υπόψη και τα έξι αέρια του θερμοκηπίου του Πρωτοκόλλου του Κυότο: Διοξείδιο του άνθρακα (CO2), Μεθάνιο (CH4), Μονοξείδιο του Αζώτου (N2O), Υδροφθοράνθρακες (HFCs), Υπερφθοράνθρακες (PFCs) και Εξαφθοριούχο θείο (SF6).
 
Υπολογίστε και το δικό σας ανθρακικό αποτύπωμα σύμφωνα με τον πανεπιστήμιο Στανφορντ: i2i.stanford.edu/NewFootprint/footprint.html

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε