Site icon NewsIT

Στοιχεία απόδοσης για το 2011 από την ΕΡΙΑ

09.04.2012 | 01:46
Στοιχεία απόδοσης για το 2011 από την ΕΡΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών – EPIA - κυκλοφόρησε την Ετήσια Έκθεση της για το 2011, με την οποία επιβεβαίωσε ότι εγκαταστάθηκαν 28 GW φωτοβολταϊκής ισχύος. Το 75% του δυναμικού, προστέθηκε στην Ευρώπη, με το 60% από αυτό  σε Ιταλία και Γερμανία.

Ο Γενικός Γραμματέας της EPIA, Reinhold Buttgereit, αναγνώρισε ότι η επέκταση της αγοράς εκτός Ευρώπης, στην Ασία και την Αμερική, δεν είναι μόνο πιθανό αλλά και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Ο κ. Buttgereit γράφει στην έκθεση, «κατέστη, επίσης, σαφές, το 2011, ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες αγορές εκτός Ευρώπης, εάν πρόκειται να συνεχιστεί η τάση ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών».
Οι ραγδαίες αλλαγές στους δασμούς (FiT) τροφοδότησης και τα προγράμματα στήριξης στις βασικές αγορές για τα φωτοβολταϊκά το 2011, καλύφθηκαν επίσης. Η EPIA ανέφερε ότι ο ρόλος της στην επικοινωνία με κυβερνήσεις και τη διατήρηση συμμετοχής σε συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης γύρω από τα θέματα αυτά, είναι όλο και πιο σημαντική.

Όπως ανέφερε επίσης στην ετήσια έκθεσή της, ότι η EPIA αναδιαρθρώθηκε το 2011 για την καλύτερη διεξαγωγή άσκησης πιέσεων και διαπροσωπικών σχέσεων.
Ο Πρόεδρος της EPIA, Ingmar Wilhelm, γράφει: «Για να επιτευχθούν καλύτερα οι στόχοι της βιομηχανίας, η EPIA αναδιαρθρώθηκε το 2011 με μια νέα, πιο αποτελεσματική εσωτερική δομή και εντονότερη εστίαση σε βασικά μηνύματα των ομάδων συμφερόντων».

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version