Κυριακή, 1 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Τα 20 MW της Αγίας Άννας

Τα 20 MW της Αγίας Άννας

Το αιολικό πάρκο στη Λάρνακα της Κύπρου καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια του νησιού.

Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή είναι 31.000.000 kWh ενώ θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους.

 
Ήδη έγιναν τα εγκαίνια του πάρκου, ισχύος 20MW στην περιοχή της Αγίας Άννας.στα όρια των κοινοτήτων Ψευδάς και Αγία Άννα.
 
Το έργο εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,  κο Νεοκλή Συλικιώτη, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεόφυτος ο Εγκλειστριώτης.
 
To αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες δυναμικότητας 2MW έκαστη και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ήδη από το 2011.

 
Τα οφέλη
 
Παράλληλα, η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου «Αγία Άννα» έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα καθώς υπολογίζεται ότι οι κοινότητες στις οποίες είναι εγκατεστημένο λαμβάνουν περίπου €100.000 ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο κυπριακός νόμος.
 
Το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους, που αντιστοιχούν στις ετήσιες εκπομπές περίπου 4.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης που διανύουν καθημερινά την απόσταση Λάρνακα – Λευκωσία μετ’ επιστροφής.
 
Το έργο υλοποίησε η Rokas Renewables.
 
 
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε