Site icon NewsIT

Το φετινό βιβλίο του WorldWatch Institute παρουσιάζει η Τίνα Μπιρμπίλη

19.01.2010 | 14:38
Το βιβλίο μεταφράζεται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Το βιβλίο μεταφράζεται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο!

To «State of the World 2009» είναι η περισσότερο αναγνώσιμη περιβαλλοντική έκδοση διεθνώς.  

Το φετινό βιβλίο “Κατάσταση του Κόσμου 2009” του Ινστιτούτου Worldwatch είναι αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και στις προοπτικές διεξόδου από την παγκόσμια κρίση, με έμφαση να δίνεται αφενός στους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και, αφετέρου στη λήψη συγκεκριμένων πολιτικών προς την κατεύθυνση του μετριασμού της.  

Η παρουσίαση του φετινού βιβλίου θα γίνει σ
την αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 (7.00 μ.μ.). Διοργανωτές η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη και η ΔΗΩ (Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) σε συνεργασία με την ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας & Ενημέρωσης) Ο τίτλος της έκδοσης «Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε», δίνει έμφαση στο ότι δεν είναι υπερβολή να λέμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σεβαστιανός Μοιρασγεντής, ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Τάσος Κρομμύδας, Οικολόγοι Πράσινοι

Δημήτρης Παξινός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 

Τη συζήτηση συντονίζει ο Μιχάλης Προμπονάς, επιμελητής – συντονιστής της ελληνικής έκδοσης. Το Ινστιτούτου Worldwatch εκδίδει τις ετήσιες εκθέσεις του ανελλιπώς από το 1984, έχοντας επιτύχει το State of the World να είναι η περισσότερο αναγνώσιμη έκδοση στο χώρο της περιβαλλοντικής βιβλιοπαραγωγής διεθνώς. Και η φετινή έκδοση θέτει σε δημόσια συζήτηση τα μεγάλα και επείγοντα θέματα του κόσμου μας, υποστηρίζοντας ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Πάντα το Ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για πολιτικές σε μεγάλη και μικρή κλίμακα.

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version