Site icon NewsIT

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνει άνοιγμα στη «πράσινη ανάπτυξη»

25.01.2010 | 13:03
Yλοποίηση του προγράμματος Πράσινες Σχολικές Αυλές

Yλοποίηση του προγράμματος Πράσινες Σχολικές Αυλές

Για πρώτη φορά δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ευνοϊκά επιτόκια για πράσινες επενδύσεις.

Με επιχειρηματικά δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άνοιγμα στην «πράσινη ανάπτυξη», το Ταχυδρομικό επιθυμεί να συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας και να διατηρήσει τον κοινωνικό του ρόλο. Ο νέος πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος υποσχέθηκε ελκυστικά επιτόκια τόσο στα δάνεια, όσο και στις καταθέσεις. Το ΤΤ με ισχυρή του πελατειακή βάση καταθετών, πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες, θα προσφέρει επιτόκια, που θα αποδειχτούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην εγχώρια αγορά. Εκτός από τη προώθηση προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει ενεργοποιήσει το καινούριο οικολογικό αμοιβαίο κεφάλαιο «Ecology Global Equities» για εταιρείες, που επενδύουν στον κλάδο της ενεργειακής ανάπτυξης. 

Το Ecology Global Equities αποδεικνύει τη προοπτική της Τράπεζας να ασχοληθεί ενεργά με τοποθετήσεις κεφαλαίων στις ενεργειακές επενδύσεις. Ακόμη πέρσι δόθηκαν πολλές χορηγίες σε εκδηλώσεις και συνέδρια, μεταξύ των οποίων το περιβαλλοντικό φεστιβάλ της Λίμνης Κερκίνης, Συνέδριο CEO & CSR 2009 της Money Conference (με θέμα «Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το Πράσινο ‘New Deal’ και στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη στον 21ο αιώνα), το ATHENS SUMMIT 2009 με θέμα την ενίσχυση του ενεργειακού κλάδου και των εναλλακτικών ενεργειακών επενδύσεων. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ευαισθησία για το Περιβάλλον, πραγματοποιεί μια σειρά ξεχωριστών δράσεων, που σκοπό έχουν τόσο την ουσιαστική στήριξη προγραμμάτων που προστατεύουν το περιβάλλον, όσο και τη διάδοση μηνυμάτων περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα.

Συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος Πράσινες Σχολικές Αυλές, όπου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, διοργάνωσε και ενίσχυσε οικονομικά την πρωτοβουλία αποταμίευσης ποσού 86.538 ευρώ, των μαθητών 458 σχολείων για τη δενδροφύτευση σχολικών χώρων. Επίσης ο διαγωνισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «Κοινωνία Ευθύνης-Οικονομία και Περιβάλλον» προκηρύχθηκε με σκοπό την προβολή εναλλακτικών μεθόδων αποταμίευσης κι εξοικονόμηση κάθε μορφής ενέργειας. Ακόμη ενέπνευσε συνολικά 129 φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς δημιουργήθηκαν έργα με κοινό σημείο αναφοράς το σύμβολο του κουμπαρά και σύνθημα «όχι στην υπερκατανάλωση, αλλά στην κατανάλωση με σύνεση και ευαισθησία».

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version