Οικολογία

Τσάι για τα δόντια και τη τερηδόνα

Ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα αντιμετωπίζονται με τσάι

Το πράσινο τσάι ήταν οπό την αρχαιότητα δημοφιλές στην Ασία, ενώ οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Εργαστηριακές εργασίες ανέδειξαν τις αντιμικροβιακές ιδιότητες ουσιών του, καθώς οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού βρέθηκε ότι μπορούν να καταστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηριδίων, που ευθύνονται για την περιοδοντική νόσο. Χάνουμε τα δόντια μας λόγω της περιοδοντικής νόσου, όπου η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι οι κυριότερες εκφράσεις της. Επιπλέον καταστέλλουν τη παραγωγή παθογόνων παραγόντων, όπως τα μικρόβια και σταματούν την προσκόλληση τους στα κύτταρα.

Αλλά και για τη κακοσμία του στόματος, τα ερεθισμένα, κόκκινα και πρησμένα ούλα, που αιμορραγούν εύκολα… μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν πίνουμε συχνά πράσινο ή μαύρο τσάι. Ιάπωνες γιατροί βρήκαν ότι για κάθε φλιτζάνι πράσινου τσαγιού, που καταναλωνόταν κάθε μέρα, τα άτομα είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν περιοδοντική νόσο. Είναι αποτελεσματικό όταν το τσάι καταναλώνεται μετά τα γεύματα. Οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού οφείλονται κυρίως στην αντιοξειδωτική ουσία κατεχίνη, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες του αποτρέπουν την περαιτέρω επιδείνωση της περιοδοντικής νόσου. Επίσης όλα τα τσάγια είναι καλές πηγές φθορίου, που σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών.

 

Οικολογία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικολογία: Περισσότερα άρθρα