Κυριακή, 4 Αυγ.
31oC Αθήνα

Βάλτε το σκούτερ στην… πρίζα !

Βάλτε το σκούτερ στην… πρίζα !

Νέο ηλεκτρικό “πράσινο” μηχανάκι… 

Αν θέλετε οικολογική μετακίνηση που προσφέρει η υβριδική τεχνολογία, σε συνδυασμό με τα οφέλη που προσφέρει μία μοτοσικλέτα μέσα στην πόλη, σύντομα θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μία πληθώρα «πράσινων» μοτοσικλετών. 

Μεγάλες εταιρείες , σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, έχουν ανακοινώσει πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν δίκυκλα τα οποία θα καταναλώνουν τόσο βενζίνη όσο και ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Eτσι κι αλλιώς, το πρώτο ανάλογο μοντέλο κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες και στη χώρα μας. 
Ο λόγος για το  υβριδικό σκούτερ μαζικής παραγωγής, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του να χρησιμοποιήσει ένα βενζινοκινητήρα 125 κ. εκ. μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.
 
Aλλωστε, η κατασκευάστρια εταιρεία καινοτόμησε φροντίζοντας οι δύο κινητήρες να μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα ισχύ στον τροχό ώστε, στη συνδυασμένη λειτουργία τους,  να έχει επιδόσεις ενός συμβατικού μοντέλου 250 κ. εκ. 

Επιδόσεις όμως οι οποίες επιτυγχάνονται με την κατανάλωση μόλις 1 λίτρου βενζίνης κάθε 60 χλμ. και μεταφράζονται σε εκπομπές 40 γραμμαρίων CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να συνδέσει το σκούτερ με μία κοινή πρίζα, σε δύο ώρες η εντελώς άδεια μπαταρία επαναφορτίζεται κατά 85%, ενώ σε τρεις ώρες θα έχει φορτισθεί πλήρως. 

Μάλιστα, το νέο μοντέλο,  έχει επίσης τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, με αυτονομία 20 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 30 χλμ. /ώρα, με μηδενικούς ρύπους.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε