Δευτέρα, 5 Αυγ.
32oC Αθήνα

“Βρώμικα” τα σπίτια και τα αυτοκίνητα μας…

“Βρώμικα” τα σπίτια και τα αυτοκίνητα μας…

΄Εχουμε περισσότερη ανάγκη,  από καθαρό εξωτερικό αέρα…  

Υψηλότερη είναι,   η συγκέντρωση αέριων ρύπων στα σπίτια και στα αυτοκίνητα.

΄Εχουμε ανάγκη περισσότερων ανοιχτών χώρων,  προκειμένου να  διώχνουμε μακριά τους επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους,  όπως τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η αντιδημαρχία πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η Θεσσαλονίκη έχει τρεις μεγάλους ανοιχτούς χώρους, την πλατεία Αριστοτέλους, την πλατεία της ΧΑΝΘ και το στρατόπεδο Κόδρα,  όπου δεν πρέπει να προστεθεί κανένα κτίσμα» τόνισε μιλώντας στην ημερίδα ο  χημικός –  περιβαλλοντολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου.
 
Αναφερόμενος στην ποιότητα της ατμόσφαιρας,  στον εξωτερικό αέρα,  των πόλεων και στο εσωτερικό των  κτιρίων και οχημάτων, διευκρίνισε ότι «την μεγαλύτερη δόση ρύπων δεν την παίρνουμε εξωτερικά αλλά μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια μας».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μετρήσεις που κάναμε σε δημοτικό σχολείο, ενώ έξω,  οι ρύπου ήταν κάτω από το όριο, στο εσωτερικό του,  ήταν μέχρι 8 φορές πάνω,  καταδεικνύοντας την ανάγκη του αερισμού των χώρων,  καθώς οι αέριοι ρύποι «εγκλωβίζονται» μέσα στους τοίχους,  διευκρίνισε.

Στο εσωτερικό δε των αυτοκινήτων, υπάρχει υψηλή συγκέντρωση ρύπων, ιδίως στους στενούς δρόμους…

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε