Site icon NewsIT

Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στη Νάουσα

23.05.2012 | 21:36
Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στη Νάουσα

Τα έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού  3.798.600 ευρώ και αφορούν την μεταφορά απορριμμάτων αλλά και την αποκατάσταση τριών χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Οι ΧΑΔΑ βρίσκονται στις θέσεις Κουτίχα (έκτασης 12 στρεμμάτων) ,Πλακένια (έκτασης 40 στρεμμάτων) και Παλιομάνα (έκτασης 20 στρεμμάτων) .

Τα έργα αποκατάστασης περιλαμβάνουν:
-Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης αναγλύφου
-Κατασκευή έργων στεγάνωσης
-Κατασκευή έργων τελικής κάλυψης που θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά την εκπόνηση των μελετών.

Επίσης, στο ΕΣΠΑ, εντάχθηκε και έργο για την προμήθεια εξοπλισμού, μεταφοράς και τεμαχισμού απορριμμάτων, προϋπολογισμού 1.512.900 ευρώ.


 

Ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε σχετικά:

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της διοίκησης και των στελεχών του Δήμου, εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων προϋπολογισμού 3.798.600 €, τα οποία θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη σωστή διαχείριση και τη μεταφορά των απορριμμάτων, αλλά και στην πλήρη αποκατάσταση των πρώην χωματερών, επιλύοντας τα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα σε περιοχές του διευρυμένου Δήμου Νάουσας».


 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας, σε μια εποχή όπου οι πολίτες βιώνουν τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου, είναι ανάγκη να αποκτούν σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική αυτοδιοίκηση κι αυτό μπορεί να γίνει όχι με υποσχέσεις αλλά με ωφέλιμα έργα.

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version