Βάσει του υπ’ αριθμ. 400453/19-4-2012 εγγράφου της Ε.ΥΔ.ΑΠ που ενημερώνει για τη θέση σε ισχύ του ειδικού κανονισμού λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης οφείλουν να διαχωρίζουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια στην «πηγή» προτού εισέλθουν στο δίκτυο αποχέτευσης και να τα συλλέγουν προς αξιοποίηση ή διάθεση σύμφωνα με τα οριζόμενο στον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 1774/2005 και τις εκάστοτε τροποποιήσεις τους.
Παράλληλα, υποχρεούνται να τηρούν αρχείο των συμβάσεών τους με επιχειρήσεις που είναι εγκεκριμένες ως προς την αποκομιδή των λιπών και ελαίων καθώς και με τα σχετικά παραστατικά αποκομιδής.
www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=438&language=el-GR , και επιλέγοντας «Μητρώο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση μη επικίνδυνων αποβλήτων».