Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ενέργεια από τα σκουπίδια σκέφτεται ο Πειραιάς

Στην παραγωγή ηλεκτρισμού απο τα αστικά απόβλητα προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Πειραιά αφού λυθεί το θέμα της χωροθέτησης σε περιοχή του Σχιστού.

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Να πάψουμε να θεωρούμε τα σκουπίδια ως απορρίμματα, αλλά ως προϊόν»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η διαχείριση των αστικών αποβλήτων, στον δήμο Πειραιά, κοστίζει πάνω από 5 ή 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Περισσότεροι από 80.000 τόνοι απορριμμάτων στον Πειραιά ετησίως δεν αξιοποιούνται ενώ το σύνολο των «προϊόντων» εναποτίθενται στο περιβάλλον.

Στην πρόταση του δήμου, παρουσιάστηκαν πολλές εφαρμοζόμενες τεχνολογίες με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης για παραγωγή βιοαερίου και λιπάσματος ως την πλέον ελκυστική, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Ο στρατηγικός στόχος του σχεδίου διαχείρισης αποσκοπεί στην μέγιστη  αξιοποίηση της ενέργειας που περιέχουν τα απόβλητα σε συνδυασμό με την ανάκτηση υλικών και την αξιοποίηση των δευτερογενών προϊόντων.
 

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε