Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Προσοχή στα φυτοφάρμακα

Προσοχή στα φυτοφάρμακα

Τα πρώτα ραντίσματα σε καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού έχουν ήδη αρχίσει. Καταστρεπτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και την υγεία προκαλεί η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και η απόρριψη των συσκευασιών τους.

Έκκληση προς τους αγρότες του Παλαμά Καρδίτσας να μην κάνουν αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων απευθύνει ο δήμος.

«Έχουμε πολλά κρούσματα από καρκίνο στη Θεσσαλία. Δεν υπερβάλλω αν πω, πως κάθε μέρα χάνουμε κι έναν συμπολίτη μας. Ακόμα και νέα παιδιά. Πρέπει οι αγρότες της περιοχής μας να ακολουθούν τους κανόνες για σωστή χρήση αλλά και συγκέντρωση των συσκευασιών για την καταστροφή τους» μας είπε ο αντιδήμαρχος Παλαμά, κ. Κώστας Νασιούλης.

Η δημοτική Αρχή, συνιστά στους αγρότες να συγκεντρώνουν τις άδειες συσκευασίες με τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε συγκεκριμένα σημεία, στα μεταλλικά καλάθια που έχει τοποθετήσει, για την καταστροφή τους.

Όπως μας είπε ο κ. Νασιούλης, οι ψεκαστές για να ξεπλύνουν τα ψεκαστικά μηχανήματα, θα πρέπει να παίρνουν μεν νερό από τα ποτάμια αλλά να μην το ξαναρίχνουν μέσα σ’ αυτά.

Επίσης, να μην γίνεται αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων μέσα στους οικισμούς για την καταστροφή των αγριόχορτων.

Προσοχή χρειάζεται και στα φυτοφάρμακα που δεν έχουν την απαιτούμενη πιστοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόσφατα στη Χάλκη Λάρισας, μετά από έρευνα της αστυνομίας σε δύο αποθήκες, κατασχέθηκαν, πάνω από 200 συσκευασίες βουλγαρικής και τουρκικής προελεύσεως, που δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια χρήσης.
 

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε