Site icon NewsIT

WWF: ”Υποψήφιοι δεσμευτείτε για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων”

04.11.2010 | 12:38
WWF: ”Υποψήφιοι δεσμευτείτε για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων”

Την άμεση προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της χώρας ζητά η WWF Ελλάς, με επιστολές που απέστειλε προς όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδας...

Στο πλαίσιο του ερευνητικού του προγράμματος «Προστασία των υγροτόπων των νησιών του Αιγαίου», το WWF Ελλάς έχει απογράψει την κατάσταση σε 575 φυσικούς και 231 τεχνητούς υγρότοπους σε 75 νησιά της Ελλάδας. Τα νησιά αυτά υπάγονται σε 9 Περιφέρειες και 76 Δήμους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση διαπιστώνει ότι οι υγρότοποι αποτελούν πλέον τα περισσότερο απειλούμενα οικοσυστήματα των νησιών μας, ενώ η υποβάθμιση και σταδιακή εξαφάνισή τους αποτελεί το ορατό αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των υδατικών πόρων και των παράκτιων περιοχών στα νησιά.

«Οι νησιωτικοί υγρότοποι είναι εξαιρετικά πολύτιμοι φυσικοί πόροι και παράλληλα ένα διαχρονικό κοινωνικό αγαθό που απειλούνται από την αλόγιστη ανάπτυξη», τόνισε ο υπεύθυνος της έρευνας Καλούστ Παραγκαμιάν. Και συμπλήρωσε: «Καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να τεθεί επιτέλους η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην ατζέντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ουσιαστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version