Site icon NewsIT

Χιλιάδες ποδηλάτες ψήφισαν… ποδήλατο!

13.05.2012 | 17:01
Χιλιάδες ποδηλάτες ψήφισαν… ποδήλατο!

Με το σύνθημα «Ψηφίζω ποδήλατο» χιλιάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, στην Αθήνα.  

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διεξάγεται σήμερα σε 30 πόλεις όλης της Ελλάδας.

Στην Αθήνα η διοργάνωση ξεκίνησε με περισσότερες από 20 προσυγκεντρώσεις, που κατέληξαν στο Πεδίο του Άρεως. Στη συνέχεια οι χιλιάδες ποδηλάτες κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, το Σύνταγμα και τη Βασιλίσσης Σοφίας για να καταλήξουν και πάλι στον τόπο εκκίνησης, δια μέσου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι ποδηλάτες μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς με το χιουμοριστικό κάλεσμα: «Έλα κι εσύ στη δική μας “παράταξη”. Μην πας με τους “άλλους”. Κάθε ποδήλατο στο δρόμο φέρνει πιο κοντά τη δημιουργία υποδομών. Κάθε ΙΧ “διεκδικεί” τη διατήρηση του σημερινού “καθεστώτος”: την κατάχρηση του ΙΧ που έχει πνίξει την πόλη μας και έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής».
«Τα αιτήματά μας αφορούν στον εκσυγχρονισμό του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για το ποδήλατο, στην κατασκευή υποδομών για το ποδήλατο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο και στη δημιουργία ανθρώπινων πόλεων με αναβάθμιση των συγκοινωνιών, κατασκευή ποδηλατοδρόμων, πεζοδρομήσεις και λιγότερα αυτοκίνητα», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η Λυδία Χατζηαλεξίου, μέλος της διοργανώτριας ομάδας «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ» (www.podilates.gr).
 
«Η επένδυση στο ποδήλατο είναι μια επένδυση για καλύτερη ζωή και καλύτερη οικονομία», υπογραμμίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι πέρυσι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διοργάνωση της Αθήνας υπολογίστηκε στα 10.000 άτομα.
 
 
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version