Site icon NewsIT

Yπό κτηματογράφηση 43 δήμοι και κοινότητες της Αττικής

13.01.2010 | 11:58
γκρίνιες για τα βοσκοτόπια

γκρίνιες για τα βοσκοτόπια

Kτηματογράφηση σε δήμους και ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή του νομοσχεδίου για την προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων της Αττικής.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπέγραψε χθες, 12 Ιανουαρίου τις δύο αποφάσεις για κτηματογράφηση των υπόλοιπων περιοχών της Αττικής, ενώ ανατίθενται στο «Κτηματολόγιο Α.Ε.» οι εργασίες κατάρτισης δασικού χάρτη κατόπιν διαγωνισμών, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Αττικής. Η κ.Μπιρμπίλη πιστεύει ότι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ουσιαστική προστασία των δασών της πρωτεύουσας, τόσο από καταπατήσεις, όσο και από την αυθαίρετη δόμηση.

Επίσης χθες ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων της Αττικής στη Βουλή και σήμερα αναμένεται η ψηφοφορία. Παρά το θετικό κλίμα, στη συζήτηση ακούστηκαν αντιρρήσεις κυρίως από βουλευτές του Πειραιά, του υπολοίπου Αττικής και των Ιωαννίνων. Δηλαδή από περιοχές, που θίγονται από τα προωθούμενα μέτρα (δασικά Σαλαμίνας, βοσκοτόπια στην Ήπειρο, κ.λπ.). Κάποιοι άλλοι βουλευτές υπερασπίζονται διατάξεις του νόμου του 2003, οι οποίες αναφέρονται στον ορισμό του δάσους και καταργούνται με το νομοσχέδιο. 

Οι δασικοί χάρτες θα προχωρήσουν με ανεξάρτητες διαδικασίες και με κλειστές προθεσμίες. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ακούστηκαν οι ενστάσεις, αλλά και οι θετικές τοποθετήσεις. Υπέρ του αρχικού νομοσχεδίου τάχθηκε ο Κώστας Καρτάλης, πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, καθώς και η Ν.Δ., που ζήτησε και έγινε δεκτό στη σημερινή συνεδρίαση να κληθούν εκπρόσωποι της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και της ΤΕΔΚΝΑ.

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version