Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φόβοι για έξαρση της γρίπης στις γιορτές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύσκολος μήνα θα είναι ο Δεκέμβριος σύμφωνα με τους ειδικούς γιατί υπολογίζεται να σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων…

της νέας γρίπης.  Η χώρα μας είναι ήδη στη δεύτερη εβδομάδα της πανδημίας με τον αριθμό των ασθενών που έχουν σοβαρές επιπλοκές και χρειάζεται να μεταφερθούν στην Εντατική να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. 

Μάλιστα χθες είχαμε και το πρώτο σοβαρό κρούσμα σε έγκυο, ενώ άλλοι τέσσερις διασωληνώθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. (Σχετικό Άρθρο)

Οι ειδικοί τονίζουν πως ήταν θέμα χρόνου να έχουμε το πρώτο σοβαρό κρούσμα σε έγκυο. Τους τελευταίους μήνες επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία πως οι έγκυες που διανύουν το 2ο και 3ο τρίμηνο κύησης διατρέχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά και να νοσηλευτούν.  

Πάντως σύμφωνα με τους επιστήμονες μέρα με την μέρα εξαντλείται το χρονικό περιθώριο προστασίας των πολιτών. Και αυτό γιατί για να αποκτήσει ο οργανισμός ανοσία μετά τον εμβολιασμό μεσολαβούν τουλάχιστον 12 ημέρες. Κι αυτό όταν μέχρι χθες το βράδυ είχαν εμβολιαστεί συνολικά 36.123 Έλληνες, από τα 3.000.000 που προέβλεπε το σχέδιο της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ένας ασυνήθιστος αριθμός σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο για τη νέα γρίπη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Καναδά. Ο φαρμακευτικός όμιλος GlaxoSmithKline ανακάλεσε μια παρτίδα εμβολίων, δεν τα απέσυρε αλλά…ζήτησε από τις καναδικές υγειονομικές αρχές να μην τα χορηγήσει στο πληθυσμό. 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά αλλά και την πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας Ελένη Γιαμαρέλου κανένα εμβόλιο από την επίμαχη παρτίδα δεν έχει έρθει στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : 
26 σχολεία κλεινουν στον Πειραιά
60 κλειστά σχολεία στη Λάρισα
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά απο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Δικαιολογημένες οι ανησυχίες για το εμβόλιο;
Δεκάδες ακόμη τμήματα κλείνουν από σήμερα στη Λάρισα.
Δεν πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν
Φοβούνται το εμβόλιο
Πώς μεταδίδεται ο ιός
Οσα πρέπει να ξέρετε για τον ιό
On line test για τη γρίπη
Ύποπτες παρενέργειες χωρίς αποδείξεις
Μετάλλαξη του ιού;
Η ώρα της ηγεσίας για τη γρίπη
Λουκέτο σε σχολεία των Τρικάλων 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε