Παρασκευή, 27 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σημαντικά αναμένεται να εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στην Εύβοια από το βράδυ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δυτικοί άνεμοι εντάσεως έως πέντε μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Από τις βραδινές ώρες σήμερα, στο βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική Μακεδονία, στο βορειοδυτικό Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως έξι μποφόρ θα επικρατήσουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δείτε στο χάρτη τις περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ

Παράλληλα, υψηλός και τοπικά πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη νότια Εύβοια, στην Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη.

Δείτε στον χάρτη που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραίαεπικινδυνότητα.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις