Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Καιρός: “Σαρώνουν” την χώρα οι “λυσσασμένοι” άνεμοι – Καθηλωμένα τα πλοία

Καιρός: “Σαρώνουν” την χώρα οι “λυσσασμένοι” άνεμοι – Καθηλωμένα τα πλοία

Άνεμοι που παρασέρνουν τα πάντα “σαρώνουν” την χώρα.
Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία για ακόμα μία ημέρα.
Βυθίστηκε σκάφος στην Κρήτη απ΄π τον δυνατό αέρα!

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δημιουργεί για μια ακόμα ημέρα ο καιρός, αφού πανίσχυροι άνεμοι “σαρώνουν” την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα η δύναμή τους φτάνει μέχρι και τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την κυκλοφορία των πολιτών.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, πάντως κανονικά έγινε το πρωινό δρομολόγιο για το Μαρμάρι.

Σε ισχύ παραμένει επίσης απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου. Σε ισχύ επίσης είναι το απαγορευτικό και στα λιμάνια της Κρήτης.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που ενδέχεται να είναι επιβεβλημένες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Βυθίστηκε σκάφος στην Κρήτη από τους ανέμους!

Χαρακτηριστικό της “μανίας” των ανέμων είναι πως βυθίστηκε ένα σκάφος στην Χερσόνησο Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το πρωί όταν άνδρες του λιμεναρχείου κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο λιμάνι της Χερσονήσου είδαν το ιδιωτικό σκάφος με την ονομασία «Αννούλα» να έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ.

Το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο οπότε δεν υπήρχαν επιβάτες.

Οι λιμενικοί προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαπίστωσαν πως δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

138 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική την Παρασκευή

Ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με διάφορα δέντρα και αντικείμενα που έπεσαν υπήρχαν και σε πολλά μέρη της Αττικής, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνολικά 138 κλήσεις.

με πληροφορίες από: cretapost.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις