Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” από το διάστημα! Εντυπωσιακή εικόνα της NASA

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” από το διάστημα! Εντυπωσιακή εικόνα της NASA

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” είναι εδώ και το πέρασμά του από τη νότια Πελοπόννησο προκαλεί πολλά προβλήματα, κυρίως στις παραλιακές περιοχές. Οι δορυφόροι της NASA έχουν καταγράψει την πορεία του σε δυο εντυπωσιακές εικόνες.

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, με πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και κυρίως τη Μεσσηνία να δέχονται τα… ανελέητα χτυπήματά του. Η πορεία του έχει καταγραφεί από δορυφόρους της NASA σε δυο εντυπωσιακές εικόνες.

Στις 03:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου (29.09.2018), ο “Ζορμπάς” βρισκόταν περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Μεσσηνίας και εκεί τον “συνέλαβε” ο δορυφόρος Suomi NPP της NASA.

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα της NASA

Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr

Ο κυκλώνας παρέμεινε στην περιοχή αυτή μέχρι τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν το κέντρο του έφτασε κοντά στη Φοινικούντα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δεύτερη φωτογραφία από δορυφόρο της NASA ήρθε λίγες ώρες αργότερα, στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου (29.09.2018). Ο “Ζορμπάς” καταγράφηκε από τον MODIS Terra. Σε αυτή τη δεύτερη δορυφορική φωτογραφία διακρίνεται η θέση του κυκλώνα με το “μάτι” του κοντά στη νήσο Σαπιέντζα.

Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr

Μετά τις 09:00 το πρωί, το κέντρο του κυκλώνα έφτασε κοντά στη Φοινικούντα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Νότια Πελοπόννησο και ειδικότερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, καθώς και ο υψηλός κυματισμός με την μεγάλη άνοδο της στάθμης των νερών, προκαλούν καταστροφές στις παραλιακές περιοχές.

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα, που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος, το κέντρο ο κυκλώνας “Ζορμπάς” ήταν νότια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, στις 08:00 ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 km/h (10 μποφόρ). Επίσης μετωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία κοντά στο κέντρο του συστήματος ανέφεραν ανέμους έντασης 7 μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.

Δορυφορική εικόνα με ψευδοχρωματισμό που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος το πρωί του Σαββάτου 29/09/2018 – Πηγή: meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις