Κόσμος

1.100 οι νεκροί στην Ινδονησία

Φόβους οτι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των θυμάτων εκφράζει ο ΟΗΕ.

         “Υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες τραυματίες και φοβάμαι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί” , ο είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, ο οποίος συντονίζει την παροχή έκτακτης ανάγκης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων είναι πολύ δύσκολες λόγω της βροχής, αλλά και της έλλειψης μηχανημάτων.

Πολλοί κάτοικοι της Πανταάγκ ψάχνουν απεγνωσμένοι τους συγγενείς τους, όπως η 49χρονη Αντριάνα που περιμένει μπροστά στα ερείπια του σχολείου της κόρης της. “Είμαι εδώ από χθες και προσεύχομαι να είναι ζωντανή”, δήλωσε.

 Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 17 παιδιά από τα ερείπια: εννιά ζωντανά και οκτώ νεκρά.

Τα ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να φτάσουν στην περιοχή μέσω αέρος ή θαλάσσης, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις. Σε ορισμένα χωριά γύρω από την Παντανγκ μόνο το 5% των σπιτιών έχουν παραμείνει όρθια.

Αρκετοί κάτοικοι της Παντάνγκ, σημαντικό λιμάνι στον Ινδικό με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη φοβούμενοι ότι από τους μετασεισμούς μπορεί να προκληθεί τσουνάμι.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από το νέο σεισμό.

   Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία η Γερμανία προσέθεσε μεμονωμένα ως χώρα, 1 εκατομμύριο ευρώ, σε είδη πρώτης ανάγκης.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οκτώ τραυματίες από τη φωτιά στο κλαμπ της Βόρειας Μακεδονίας σε νοσοκομεία της Ελλάδας - Σε κρίσιμη κατάσταση οι 3
Tους τρεις εγκαυματίες επισκέφτηκαν οι υπ. Εξωτερικών και Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι και Άρμπεν Ταραβάρι μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τάσο Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνο Γκιουλέκα
Βόρεια Μακεδονία
Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση μετά τους βομβαρδισμούς με πάνω από 400 νεκρούς – Καραβάνια Παλαιστίνιων εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα
Η Χαμάς λέει ότι εργάζεται με τους μεσολαβητές για να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ, ενώ οι οικογένειες των ομήρων καλούν τον Νετανιάχου να σταματήσει να σκοτώνει τους δικούς τους
Παλαιστίνιοι φεύγουν και πάλι από τη βόρεια Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς