Κόσμος

12 μετανάστες στη Γερμανία είχαν ίδια διαβατήρια με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι!

Περίπου δώδεκα μετανάστες που πέρασαν από τη Γερμανία έχουν στην κατοχή τους πλαστά συριακά διαβατήρια, παρόμοια με εκείνα των δύο βομβιστών αυτοκτονίας που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Οι γερμανικές αρχές απέφυγαν πάντως να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας. Τα συριακά διαβατήρια που επέδειξαν στις αρχές “περίπου 12 μετανάστες” διέθεταν “τα ίδια πλαστά στοιχεία” με εκείνα των δύο καμικάζι των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, γράφει η Bild επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για κανονικά διαβατήρια που κλάπηκαν το 2013 στη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, και κατόπιν πλαστογραφήθηκαν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές έχουν χάσει τα ίχνη των προσφύγων αυτών οι οποίοι μπήκαν στη Γερμανία, δείχνοντας τα πλαστά διαβατήρια, πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Οι πρόσφυγες δεν έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα, όμως οι αρχές διατήρησαν στο αρχείο τους αντίγραφα των διαβατηρίων.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας μόνο ότι οι αρχές γνωρίζουν τους κινδύνους. “Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μεταξύ των προσφύγων μπορεί να βρίσκονται και άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου, εγκληματίες πολέμου, μέλη (…) τρομοκρατικών οργανώσεων ή πρόσωπα με εξτρεμιστικές απόψεις”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιοχάνες Ντίμροτ.

Την Κυριακή η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκάλυψε, επικαλούμενη πηγές υπηρεσιών πληροφοριών δυτικών χωρών, ότι το ΙΚ κατάφερε να αποκτήσει “δεκάδες χιλιάδες” γνήσια διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που παριστάνουν τους πρόσφυγες για να πάνε στην Ευρώπη.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 200 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 200 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1