Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

21χρονος Γερμανός πυροβόλησε δυο προσφυγόπουλα αλλά δεν τον συνέλαβαν!

21χρονος Γερμανός πυροβόλησε δυο προσφυγόπουλα αλλά δεν τον συνέλαβαν!

Δεν θεωρείται μάλλον ποινικό αδίκημα στη Γερμανία το να πυροβολείς πρόσφυγες! Κι αυτό γιατί ένας 21χρονος Γερμανός που πυροβόλησε εναντίον ενός κέντρου φιλοξενίας προσφύγων με ένα αεροβόλο από το παράθυρο του διαμερίσματός του δεν συνελήφθη!

 

Όλα έγιναν στο Λίνγκεν στην βορειοδυτική Γερμανία την Κυριακή (12/06/2016) και ο νεαρός Γερμανός πυροβόλησε από τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου με αποτέλεσμα να τραυματίσει στα πόδια ένα 5χρονο κοριτσάκι από την ΠΓΔΜ και ένα 18χρονο Σύρο. Και τα δυο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας αυτόπτης μάρτυρας που παρατήρησε τους πυροβολισμούς από ένα γειτονικό κτίριο. Κατόπιν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο διαμέρισμα και κατέσχεσαν το όπλο και τις σφαίρες και αποφάσισαν ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα κίνητρά της ενέργειάς του ήταν πολιτικά οπότε ο άνδρας δεν συνελήφθη, αλλά ανακρίθηκε με την κατηγορία της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

Το 2015 καταγράφηκαν στη Γερμανία 177 επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έναντι μόλις 26 έναν χρόνο νωρίτερα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε