Σάββατο, 20 Ιουλ.
30oC Αθήνα

23 χρόνια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ

23 χρόνια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ

Μετά από 23 χρόνια στη φυλακή η 42χρονη Tyra Patterson αποφυλακίστηκε την ημέρα των Χριστουγέννων. Είχε καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία της Michelle Lai το 1994.

Η Tyra Patterson πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της 15χρονης Michelle Lai. Απελευθερώθηκε τα Χριστούγεννα μετά και τη συμμετοχή διασήμων στην εκστρατεία απελευθέρωσής της.

Η Patterson πάντα διακήρυσσε την αθωότητά της. Δεν ήταν αυτή που πυροβόλησε και σκότωσε τη 15χρονη Michelle. Αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία του Οχάιο οι συνένοχοι μπορεί να καταδικαστούν το ίδιο αυστηρά όπως οι δολοφόνοι.

Υποστήριζε πως ήταν η αστυνομία του Dayton που την ανάγκασε να ομολογήσει τη ληστεία που δεν διέπραξε ποτέ. Κάτι που της στοίχισε την καταδίκη της στη δολοφονία της 15χρονης Michelle.

Υπέρ της αποφυλάκισης και η αδερφή του θύματος

Πολλοί ήταν οι διάσημοι που εξέφραζαν με βίντεο πέρυσι την υποστήριξή τους. Ανάμεσά τους οι Ken Burns, Alfre Woodard και Matthew Weiner. Το 2011 οι αρχές αρνήθηκαν το αίτημα αποφυλάκισής της. Μετά την απελευθέρωσή της, η Patterson έτρεξε στον χιονισμένο δρόμο στο Kettering για να συναντήσει τους συγγενείς της για τα Χριστούγεννα.

“Ας φάμε και ας ανοίξουμε δώρα!” είπε αφού αγκάλιασε τη μητέρα της. Η αδερφή του θύματος δολοφονίας Holly Lai ήταν μεταξύ εκείνων που τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσής της, υποστηρίζοντας ότι δεν εμπλέκεται στη δολοφονία ή τη ληστεία.

Η Lai και μια ομάδα κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και η αδερφή της Holly, ήταν έξω τη νύχτα της 20ής Σεπτεμβρίου 1994. Σε ένα σοκάκι συνάντησαν μια άλλη ομάδα κοριτσιών. Ανάμεσά τους και η Patterson. Οι δύο ομάδες κοριτσιών άρχισαν να τσακώνονται και η 15χρονη Leia πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ήταν η LaShawna Keeney που κατηγορείται ότι τη σκότωσε.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις