Άρωμα Ελλάδας πλημμύρισε χθες Δευτέρα (24.3.2025) όλο τον Λευκό Οίκο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποδέχτηκε την ελληνική ομογένεια στη μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ανάμεσα στα 450 καλεσμένους του Ντόναλντ Τραμπ που βρέθηκαν στο Λευκό Οίκο ήταν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Έλληνα πρωθυπουργού και άλλοι επιφανείς ελληνοαμερικανοί, όπως και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε ένα story στο Instagram από την ελληνική βραδιά στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, η μπάντα του Λευκού Οίκου υποδέχτηκε την ελληνική ομογένεια με παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ακούγεται η μπάντα να παίζει το παραδοσιακό «Μαρία με τα κίτρινα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και υπέγραψε τη διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Σημείωσε πως «ο δεσμός μεταξύ των ΗΠΑ και του σύγχρονου ελληνικού έθνους χρονολογείται περισσότερο από δύο αιώνες, το 1821, όταν οι Έλληνες πατριώτες ξεκίνησαν τον ευγενή αγώνα τους για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους από μια πολύ ισχυρή αυτοκρατορία. Ο πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε τότε είπε ότι ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να έχει ενδιαφέρον για τη νίκη του ελληνικού λαού.
Today #PresidentTrump is hosting the annual #GreekindependenceDay celebration at the #WhiteHouse. Here is a bit of history behind this unique event. @realDonaldTrump @WhiteHouse pic.twitter.com/2EjBjLIqkK
— Greek Reporter (@GreekReporter) March 24, 2025
Ο πρόεδρος Μονρόε κατάλαβε ότι οι Αμερικανοί ήταν συνδεμένοι μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό με τη γενέτειρα της δημοκρατίας και το λίκνο του δυτικού πολιτισμού: μέσω των σελίδων του Συντάγματος και μέσω της αρχιτεκτονικής αυτής της πρωτεύουσας, η κληρονομιά των Ελλήνων είναι παντού και μας περιβάλει».
Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην υποψήφια πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, και στους ελληνοαμερικανούς βουλευτές, επισημαίνοντας την αυξανόμενη πολιτική επιρροή της ομογένειας.
«Είναι τιμή για μένα να υπηρετώ την χώρα μου και να το κάνω στην Ελλάδα υπό την ηγεσία του σημαντικότερου ηγέτη που είχε η χώρα. Που γνωρίζω ότι αγαπά την Ελλάδα και την σπουδαία ιστορία της και την δημοκρατία της.
Με τον Τραμπ θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα ξυπνάτε αισιόδοξοι γιατί θα ξέρετε πως κάποιος θα πολεμάει για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και της Ελλάδας, για θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθερία και για να συνεχιστεί η συμμαχία Ελλάδας και Αμερικής. Ο Θεός να σας έχει καλά» τόνισε η Γκιλφόιλ.