Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

408.000 δολάρια για την κιθάρα του Τζον Λένον

408.000 δολάρια για την κιθάρα του Τζον Λένον

Μια κιθάρα που έχει αγγίξει ο Τζον Λένον αλλά και ο Τζορτζ Χάρισον αξίζει πολλά. Πάρα πολλά. 408.000 δολάρια ας πούμε, όσο πωλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Η κιθάρα των θρυλικών Beatles, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει τόσο ο Τζον Λένον όσο και ο Τζορτζ Χάρισον, πωλήθηκε 408.000 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Τζούλιενς.

Η ηλεκτρική κιθάρα μάρκας VOX ήταν το σημαντικότερο αντικείμενο που βγήκε στη δημοπρασία, η οποία αφορούσε αποκλειστικά μουσικά είδη. Την κιθάρα είχε δωρίσει ο Λένον σε έναν ηχολήπτη το 1967.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, με την κιθάρα αυτή ηχογραφήθηκε το βίντεο για το τραγούδι Hello, Goodbye και κατόπιν την χρησιμοποίησε ο Χάρισον σε μια περιοδεία του συγκροτήματος.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν διάφορα αντικείμενα που ανήκαν στον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Μάικλ Τζάκσον και άλλους διάσημους τραγουδιστές.
Μια ηλεκτρική κιθάρα του Πρίσλεϊ αγοράστηκε για 50.000 δολάρια ενώ τα γυαλιά ηλίου που χρησιμοποιούσε κοστολογήθηκαν στα 28.125 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δημοπρασία η πρώτη Ferrari του Τζον Λένον

Γιατί η Γιόκο Όνο έκανε tweet τα ματωμένα γυαλιά του Λένον; (ΦΩΤΟ)

Παραμένει στη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Έβδομο αίτημα για αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τζον Λένον

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε