Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

5 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από τη φονική έκρηξη σε αμαξοστοιχία στο Κεμπέκ

5 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από τη φονική έκρηξη σε αμαξοστοιχία στο Κεμπέκ

Η αμαξοστοιχία μετέφερε πετρέλαιο και ευφλεκτα υλικά. Από την έκρηξη καταστράφηκε ένα τμήμα του κέντρου της πόλης του Κεμπέκ.

Ο απολογισμός των νεκρών από τις εκρήξεις πολλών βαγονιών μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα αυξήθηκε σε πέντε νεκρούς, ενώ υπάρχουν ακόμη περίπου 40 αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, περίπου 36 ώρες μετά το δυστύχημα.

«Ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη πτώματα, κι αυτό αυξάνει σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρεθεί (νεκροί) στα συντρίμμια», δήλωσε προς δημοσιογράφους ο Μισέλ Μπρινέ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ.

«Υπάρχουν περίπου 40 άνθρωποι που αγνοούνται» στην μικρή πόλη Λακ-Μεγκαντίκ του Κεμπέκ, που έχει περίπου 6.000 κατοίκους και βρίσκεται 250 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, πρόσθεσε ο ίδιος. «Μπορεί να είναι λίγο λιγότεροι, μπορεί λίγο περισσότεροι».

Τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια που μετέφεραν αργό πετρέλαιο εξερράγησαν στη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο στην πόλη των 6.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Μόντρεαλ όταν η “ακυβέρνητη” εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στη μικρή πόλη Λακ-Μεγκαντίκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον ένας νεκρός στο τρένο που εκτροχιάστηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες (VIDEO)

60 μαθητές ήταν μέσα στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σαν Φρανσίσκο

Συντριβή Boeing 777 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο – 2 νεκροί και 130 τραυματίες

Εικόνες από τη συντριβή του Boeing 777 στο Σαν Φραντσίσκο

Asiana Airlines: Το… ιστορικό της πριν από τη συντριβή στο Σαν Φραντσίσκο με τη μοιραία πτήση του ’93

Περίεργη έκρηξη στο γραφείο της Φεβρωνίας Πατριανάκου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε