Κόσμος

62 παιδιά χωρίς τροφή και φάρμακα πέθαναν στην έρημο Ταρ

Τουλάχιστον 62 παιδιά πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ερημική περιοχή του νότιου Πακιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος (PPP) Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή αυτή, μετά το σάλο που προκάλεσε στη χώρα η είδηση για τον θάνατο των παιδιών.

Οι τοπικές αρχές, από την άλλη, ανακοίνωσαν ότι άρχισαν τη διανομή τροφίμων ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά στην έρημο Ταρ, μια ζώνη σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Καράτσι, που φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Ινδία.

“Έχουν πεθάνει τουλάχιστον 62 παιδιά, κυρίως λόγω του ασυνήθιστου ψύχους, μιας επιδημίας πνευμονίας και της έλλειψης επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης”, εξήγησε ο Μουμτάζ Άλι Σαχ, ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ στην οποία ανήκει η έρημος Ταρ, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από νομαδικές φυλές.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν, ο δικαστής Τασαντούκ Χουσάιν Τζιλάνι, συγκάλεσε σήμερα ένα συμβούλιο ανωτάτων αξιωματούχων για να συζητηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. “Θα έπρεπε να κρεμαστούμε από την ντροπή μας”, είπε.

Το 2000 στην έρημο αυτή από το λιμό αποδεκατίστηκε το 90% των εκτρεφόμενων ζώων τα οποία αποτελούσαν τη βασική πηγή εισοδήματος για τους πάμφτωχους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση έξω από το προξενείο του Ιράν

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 16 τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε σινεμά

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 26 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Νέος ομαδικός βιασμός! Την βίασαν για να τιμωρήσουν τον αδελφό της!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3