Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

69 χρόνια μετά την Γιάλτα…

69 χρόνια μετά την Γιάλτα…

Δυτικοί κατά Ανατολικών… Καθολικοί κατά Ορθοδόξων…. Αντιπολίτευση κατά Συμπολίτευσης…. και τούμπαλιν.

Σκηνές εμφυλίου πολέμου, του χειρότερου είδους πολέμου, διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στη Ουκρανία με δεκάδες ήδη νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου ο “Ψυχρός Πόλεμος” αναβιώνει καθώς Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση και…Γερμανία αναμετρώνται με την “Ρώσικη Αρκούδα” του Βλαντιμίρ Πούτιν για το ποιος θα ελέγξει αυτή την πλουτοπαραγωγκή χώρα σε αποθέματα ενέργειας και όχι μόνο.

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας “παίζεται” το σύγχρονο παιχνίδι γεωστρατηγικής επιρροής των Μεγάλων Δυνάμεων εν έτη 2014 με ένα λαό ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις διχασμένο λόγω και της εκατέρωθεν προπαγάνδας που αποσκοπεί στο να “δηλητηριάσει” το μυαλό και τις ψυχή του 25 χρόνια από το ιστορικό 1989 με την Πτώση του Τείχους και που προσπαθεί να σταθεί στα δικά του πόδια.

Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει το ρόλο “κομπάρσου” που έχει η χώρα μας πλέον λόγω και της οικονομικής κρίσης, έστω στην “σκακιέρα” από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια που θα ‘λεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και να αναδείξει τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουμε ως χώρα η πλατεία Συντάγματος να εξελιχθεί σε ένα πεδίο “εμφύλιας” αντιπαράθεσης.

Παρ’ ολίγον αυτό να συμβεί με το κίνημα των “αγανακτισμένων”, αλλά τώρα που η κρίση έχει ρίξει τις τιμές η Ελλάδα μοιάζει με “οικόπεδο” του Παραδείσου σε τιμή ευκαιρίας με Αμερικάνους, Γερμανούς, Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, κρατικούς και μη, να συνωστίζονται “παίζοντας τα ρέστα τους”.

Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο που εξαιτίας της κρίσης αλλά και της τύχης-ατυχίας της να έχει σοβαρά αποθέματα σε ενέργεια οι “μεγάλες δυνάμεις” την βάζουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκο-κυπριακή πλευρά, σε μια νέα τύπου “εισβολή” 40 χρόνια μετά την πρώτη εξαιτίας των ενεργειακών αποθεμάτων της και του πάγιου στρατηγικού ρόλου της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο λόγω Μεσανατολικού και Συριακού ζητήματος πλέον.

Οι ευθύνες των λαών μεγάλες, μεγαλύτερες όμως του Ομπάμα, του Πούτιν, της Μέρκελ και των Ρομπάι-Μπαρόζο που κρατούν ευτυχώς ή δυστυχώς τις τύχες της “Δύσης” στα χέρια τους, 69 χρόνια μετά τη Συμφωνία της Γιάλτας και της… Βάρκιζας κατά ιστορική σύμπτωση!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε